Melonta Oravareitillä

Sulkavan Oravanpesät tarjoaa sinulle täyden palvelun melontaseikkailun tai voit vuokrata tai ostaa vain ne palvelut, joita tarvitset.

Vesiteitse kulkemisella on satojen vuosien perinteet Savossa. Muistoksi tästä ajasta Juvan ja Sulkavan välille on muodostunut ainutlaatuinen, kohti Saimaata vievä Oravareitti. Matkan pituutta ja  vaativuutta voi säädellä omaan jaksamiseen sopivaksi.

Oravanpesät tarjoaa palveluita reitin varrella. Voit vuokrata meiltä kalustoa tai antaa meidän järjestää koko paketti majoituksesta ruokiin ja kuljetuksiin.

Ajantasaiset melontaolosuhteet ja lisätietoja Oravareitistä: www.oravareitti.fi

Lähtö- ja noutopaikkojen osoitteet ja koordinaatit.

Huomioitahan, että autoa ei suositella jätettäväksi parkkiin Toivioon tai Partalaan.

 • Pohjoisen reitti (käytössä keväällä) Konnusjoki,
  Pohjoisen reitti, Melanen
 • Juva Camping, Poikolanniementie 68, 51900 Juva
 • Toivio, Toiviontie 51900 Juva
 • Oravanpesät, Kalajärventie 13, 58700 Sulkava
 • Kyrsyä, Kiiskiläntie, 58700 Sulkava
 • Partala, Virransilta, Partalantie, 58700 Sulkava
 • Kuhakoski, Partalantie, 58700 Sulkava
 • Hasula, Hasulanjoentie, 58700 Sulkava
 • Tiittalan Kartano, Kirkkotie 140, 58700 Sulkava
 • Sulkava, Veneilykeskus Kulkemus, Alanteentie 9, 58700 Sulkava

Kuljetukset

Matka lähtö- ja noutopisteelle voidaan sopia erikseen varauksen yhteydessä tai myöhemmin.

Mistä/MihinHinta/suunta
Juva Camping75 €
Toivio65 €
Konnusjoki80 €
Rapio50 €
Melanen50 €
Souru/Viitakoski50 €
Kyrsyä35 €
Partala/Kuhakoski45 €
Hasula45 €
Tikanoja40 €
Sulkava50 €

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Oravareitti on perheystävällinen, mutta jonkinlainen melontakokemus ainakin ryhmän aikuisille on suotavaa. Kosket ovat ykkösluokan koskia, joten ne voi laskea alas vaikkei olisikaan paljon kokemusta (Kuhakoski kannattaa käydä tarkistamassa ylhäältäpäin ennen laskemista).

Suurimmat haasteet tulevat kajakkiin nousemisessa ja sieltä poistumisessa. Reitissä on kaksi kohtaa, jolloin on noustava pois kyydistä ja kannettava kalustoa (Polvijoki ja Souru).

Reitin pituutta kannattaa säätää, jos jaksaminen huolestuttaa. Katso eri vaihtoehto [linkki]

Oravareitti on virtaavaa vettä, joten eteneminen on pääsääntöisesti helppoa. Reitillä on kuitenkin useinta järvenselkiä, joissa tuuliolosuhteet vaikuttavat etenemisen nopeuteen ja helppouteen. Kuumana kesäpäivänä kannattaa pitää huolta juomisesta ja riittävästä aurinkosuojasta.

Isompien järvien kohdalla voi olla hankalaa löytää oikeaa linjaa ilman karttaa. Kartassa on myös merkittynä kosket ja rantautumispaikat, joten se helpottaa matkantekoa. Kartta maksaa 10 €. Se kuuluu pakettiin, jos varaat kalustoa tai paketin.

Se riippuu omasta kunnostasi ja sääolosuhteista. Esimerkiksi Juva Campingiltä alkavalla reitillä Jukajärven ylitys voi olla riittävä ensimmäisen päivän koetus, hyvällä säällä ja kunnolla matkaa voi jatkaa jopa Oravanpesälle (28 km). Yleensä reittiin kannattaa varata kolme päivää ja/tai sitä voi muokata lähtemällä esimerkiksi vasta Toiviosta. Tutustu valmiisiin paketteihin [linkki]tai kyse lisää [linkki] juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista.

Reitin alkuun pääset parhaiten autolla. Voit sopia kuljetuksen osaksi retkipakettiasi esimerkiksi niin, että auto odottaa sinua päätepisteessä ja viemme sinut alkupisteelle. Voit sopia suoran kuljetuksen mökille tai vaikka Savonlinnaan. Ilmoita tarpeesta tehdessäsi tilausta tai ota yhteyttä [linkki]

Jokamiehenoikeuksiin kuuluu oikeus rantautua ja telttailla, kunhan kunnioita luontoa ja sen asukkaita. Reitti on suosittua mökkeilyaluetta eli varo, ettet häiritse kenenkään mökkirauhaa tai rantaudu yksityisalueelle.

Suositellut rantautumispaikat on merkitty kartassa. Oravanpesä on maksullinen, mutta se tarjoaa myös muita pysähdyspaikkoja parempia palveluja, kuten saunan, grillikatoksen ja mökkimajoituksen. Voit varata majoituksen etukäteen tai kysellä vapaita paikkoja saapuessasi.

Reitin varrella ei ole kauppoja, joten eväät kannattaa hankkia etukäteen. Voit tilata halutessasi ruokaa ja/tai eväät etukäteen mukaan tai nautittavaksi/noudettavaksi Oravanpesältä. Nuotiopaikoilla on puita, mutta muista noudattaa metsäpalovaroitusta.

Asiasta voidaan sopia varausta vahvistaessa. Reitti päättyy Sulkavalle vähän keskustan jälkeen ennen soutustadionia. Jos haluat jonkun muun päätepisteen, sovitaan siitä erikseen.

Jos jostain syystä et pääse lähtemään matkaan, rahat palautetaan peruutusehtojen mukaisesti. Löydät ehdot varauksesta. Jos matka siirtyy tai sen pituus muuttuu, otathan heti yhteyttä. Oravareitti kärsii kuumina ja vähäsateisina kesinä vedenpinnan laskemisesta. Jos alkuperäistä suunnitelmaasi ei voida noudattaa, otamme sinuun yhteyttä ja mietimme eri vaihtoehtoja.